Aslaug Groven Michaelsen: Bryllupet på Arken

Roman, Gyldendal 1955

Anmeldelser


"Bryllupet på Arken" er en typisk – og hittil den mest talentfulle – representant for DENNE NYE NORSKE ROMAN som med ubetvingelig kraft roper ut sin bekjennelse. Bekjennelsen til menneskesinnet som verdensrom! (…) Et manifest! En bok som med voldsom kraft bryter inn i vår hverdag og rusker opp i den så det fyker og ryker, en bok som driver av talent, dirrer av indignasjon, gnistrer av visjon og ånd. Denne boken må ikke gå vår bevissthet forbi". (Carl Frederik Engelstad i Morgenbladet 1955).

"Kunne romanen medvirke til å rive ned fordommene mot de skapende kunstnere og erstatte dem med et åpent og positivt støttende forhold, da har den en stor misjon. Det er en bok mange burde lese". (Arne Hannevik i Verdens Gang 1955)

"Som kunstens amasone er hun fylt av glød og begeistring, ingen i hennes generasjon kan erstatte henne, hun er noe helt for seg selv. Måtte ilden hennes blusse og fortære! Måtte hun holde ut og ha lykken med seg! (…)
Det gnistrer og spruter og river en med. I vår sirlige estetiske dikterverden er Aslaug Groven Michaelsen et ildsprutende berg, en valkyrie med håret for vinden. (….)
Og filistrene vil sikkert møte opp med pipekonsert. Men da kan forfatterinnen smile. Da vet hun at hun ikke har skrevet forgjeves". (Ragnvald Skrede i Dagbladet 1955)

Utsolgt


Utsolgt. |

Om subskripsjon
Tilbake

Forfatter:   Tittel:  

Nettsider: HRMS | Copyright © 2001 Suttung Forlag | Oppdatert: 3. september 2001