Aslaug Groven Michaelsen: Gjør det, mamma!

Roman, Suttung 1981

Mamma underviser på et voksenopplæringskurs og sier så ofte "Gjør det!" til andre kvinner når de spør om hun tror de klarer å fullføre utdannelsen nå som de har mann og barn… Hun har et godt argument også: Hun kan fortelle at hun engang klarte det selv.
Men hennes fortelling blir ikke bare et budskap til medsøstre. Den gjelder like meget deres familie. For hvem sa "Gjør det, mamma!" til henne? Det var pappa og to flinke barn.
Derfor blir mammas beretning en kvinnebok med noe uvanlig vri. Her er ikke noe av det konvensjonelle apparat: slem mann, egoistiske barn, utroskap og så videre. Her er mer av det de fleste av oss kjenner igjen: de små problemene og alt som hender mellom mennesker som er gla i hverandre.

Aslaug Groven Michaelsen sier hun har skrevet en oppmuntring til enkelte mammaer, en påminnelse til noen pappaer og en takk til pappa når han virkelig er PAPPA. For da driver han med kvinnesak slik at det blir en glede og berikelse, også for ham selv og ungene.
En frisk og småkranglete familie følger mamma i hennes strev og lytter til hennes tanker, ja putter seg i folkevogna vinterstid og blir med på en studietur nedover i Europa. Og det går med dem som med mamma: det blir mye å lære, også om den verden vi lever i. Og det blir mer livsmot og et større perspektiv på tilværelsen.


Utsolgt. |

Om subskripsjon
Tilbake

Forfatter:   Tittel:  

Nettsider: HRMS | Copyright © 2001 Suttung Forlag | Oppdatert: 3. september 2001