Hans E Kinck: Flaggermusvinger - lydbok

Lydbok, Koien Arbeidsteater 2005

Etter over førti års lesning og framføringsvirksomhet med hovedinteresse for Kinck, lager Torleif Kippersund lydbok av Flaggermusvinger. Torleifs opplesningskunst og valget av samarbeidspartnere gir deg en fantastisk lytteopplevelse både litterært og musikalsk sett.

«Som novellekunst hører Flaggermusvinger til blant det beste vi eier. Det uklare og uutløste samtiden kunne klage over, virker helt annerledes på lesere som er fortrolige med vår egen tids litteratur fra bevissthetenes grenseland. Ved skildringen av stengte drifter og dunkle impulser er den selv en forløper og en veibryter for denne litteraturen.

Samlingen har en stemningsfylde som gjennom utallige nyanser og krysninger spenner fra grotesk komikk til den skjæreste naturpoesi, fra den villeste uhygge til den lyseste ekstase. Som lyrisk-psykologisk, mangstrenget diktning om
elementært samliv mellom natur og menneskesinn har samlingen en plass for seg selv i den norske bokheimen. Den er et hovedverk i 1890-årenes rike naturdiktning, ved siden av Jonas Lies «Trold», Knut Hamsuns «Pan», Arne Garborgs «Haugtussa», så ulik den ellers er dem alle.»

( Fra avhandlingen «Hans E. Kinck. Livsangst og livstro, bind I: Fra Huldren til Driftekaren.» E. Beyer, Aschehoug Forlag 1956)Musikken til lydboka er skrevet av Wolfgang Plagge og blir framført av Øyonn Groven Myhren, Pjotr Janowski og Malzorgata Sundby.


Illustrert av: Grethe Schei m.fl. Pris: 450. Leveringsklar. |

Tilbake

Forfatter:   Tittel:  

Nettsider: HRMS | Copyright © 2001 Suttung Forlag | Oppdatert: 3. september 2001