[Ingeborg Refling Hagen]: Eventyrets landeveier. Foredrag fra Ingeborgdagene 1995

Forskning, Suttung 2000

Det jeg sår skal jeg ikke høste, sa Ingeborg Refling Hagen. Men hun skrev også at "Livet svikter ikke livet". Det fikk man sanne ved hennes hundreårsjubileum!
Alt året før forelå Wergelandsakademiets kalender, som dekket planene for hele 1995: fra Nidarosdomens kirkespills-gruppes collage like over nyttår, akademiets eget seminar og andre tiltak utover våren, til "Ingeborgdagene" som bød på en hel uke i Ingeborgmuseet med foredrag, kåserier og konserter i månedskifte juli/august (se innbydelse med program bak i denne boka).
Andre store tiltak var barnas "Myldredag" i Tøyenhagen, og julekonserten i Tangen kirke på fødselsdagen 19/12-95. Disse planene førte til at Aschehoug kom på banen med nyutgave av trilogien Tre døgn på storskogen, og den første store Ingeborg Refling Hagen- biografien: Slik som kjærlighet vekker deg av Ingrid Elise Wergeland.
Men grasrota gav seg ikke! Året bød på så mange nye intiativer over hele landet at hele pressen kom for alvor med. Helt til slutt kom TV med reprise av et intervju med Ingeborg Refling Hagen selv, sendt på fødselsdagen.
Noe av den forskning som jubileet førte med seg, ble publisert samme år (se Norsk litterær årbok og Bokvennen), men det aller meste kommer først nå, i denne boka. Det er en glede endelig å kunne sende den ut til de mange interessert i inn- og utland.


Innbinding: Stiv perm. Pris: 250. Leveringsklar. |

Tilbake

Forfatter:   Tittel:  

Nettsider: HRMS | Copyright © 2001 Suttung Forlag | Oppdatert: 3. september 2001